Kategorier

7 dages udrensningskur

En 7 dages udrensningskur kan være en god idé, hvis du har haft en usund periode i løbet af ferien, eller hvis du bare behøver at komme tilbage på sporet med et sundere kost- og træningsprogram. Ved at være super fokuseret på alt, hvad du spiser i en uge, får du tankegangen tilbage på at gøre det rigtige for din krop efter en periode, hvor du ikke har gjort det godt.

Forskellige udrensningskure
Når du tænker på en udrensningskur tænker du måske på en kur, der indebærer at man spiser meget lidt eller slet ingenting i løbet af den tid, Kuren står på.

Selv om denne form for udrensningskur består af flydende kost eller og har det en udrensning handler om, så er sandheden den, at denne 7-dages udrensning kost, involverer mere mad, end man kunne forvente. Det vigtige er, at du kun spiser bestemte typer af fødevarer for at hjælpe med at rense din krop.

Ideen bag en udrensningskost er, at kroppen er angrebet dagligt af giftige materialer, hvad enten det er fra forurening, den mad vi spiser eller plastprodukter, som vi bruger i vores hjem hver dag. Fortalere for regelmæssig rengøring siger, det er vigtigt at give kroppen tid til at hvile, helbrede, og bringe de giftstoffer ud af kroppen for at sikre optimal sundhed.

Andre siger, at udrensningskost ikke er effektiv nok til at fjerne giftstoffer fra kroppen, og at de fleste af de dårlige ting, vi kommer i kontakt med, er naturlige og let udskilles af kroppen, uanset hvad vi spiser. Men selv disse eksperter siger, at hvis der skal ske hurtig udrensning, vil det gå hurtigere ved at fokuserer på hvilken slags mad man bør spise, samt at det er en god idé.

Hvad er en 7 Dages Udrensningskur
Som tidligere nævnt, er der forskellige måder at nærme sig en 7-dages udrensningskur. Nogle mennesker kan lide at udrense ved at drikke frisk presset juice og filtreret vand til man er udrenset.

Andre spiser ikke forarbejdet fødevarer og kød, og vælger kun at spise rå fødevarer en uge. Denne form for kost er en langt mere fornuftig tilgang og sandsynligvis lige så effektivt, fordi det stadig giver kroppen en pause fra de mindre sunde fødevarer, du jævnligt udsætter den for.

Prøv udrensningskuren
Hvis du gerne vil prøve en udrensningskost, men ikke er sikker på hvor du skal begynde, er her nogle ideer.

1: Spis ikke kød, fisk og mejeriprodukter. Fravælg også andre kødarter samt bønner.

2: Spis ikke nogen forarbejdede fødevarer eller simple kulhydrater.

3: Holde dig så meget som muligt til de rå, økologiske frugter og grøntsager, som den vigtigste del af din mad. Hvis du vil have saft, er det vigtigt at det er friskpresset og ikke fra en flaske.

4: Hvis du føler at du er nødt til at spise noget kogt, kan du prøve brune ris. Brune ris er sunde, fiber-fyldt mad, som vil hjælpe dig med at føle mæthed længere.

5: En udrensningskur handler ikke om sult. Spis når du er sulten, men hold dig til uforarbejdede fødevarer, så meget som du kan.

6: Når du afslutter kuren, skal du ikke gå tilbage med det samme og spise som du gjorde før. Start ved gradvist at tilføje mere tilberedt mad. Efter en uge eller deromkring med en udrensningskur skal kroppen igen tilpasse den nye kost, og efter kort tid er du igen i stand til at begynde at spise mere kød og forarbejdede fødevarer. Måske vil du opdage, at du ikke har smag for dem længere, efter din uge med sunde spisevaner.

Det vigtigste punkt at huske på, når du overvejer en udrensningskur er at være blid ved dig selv. Tror ikke, at fastende kur er den eneste måde at rense din krop på. Hvis du bliver syg, har en sygdom, eller tager medicin, der kræver, at du spiser regelmæssigt, så sørg for at få din læges godkendelse, før selv den mildest udrensningskur.

Comments are closed.